Balesetbiztosítás: Mi számít balesetnek egy biztosítónál?

Egy baleset olyan esemény, ami akkor történik, ha valaki véletlenül megsérül a mindennapok során. Ennek pontosabb meghatározása: hirtelen fellépő, egyszeri, külső fizikai és/vagy kémiai behatás, amely a biztosítottat akaratától függetlenül éri, és ami miatt egészségkárosodást szenved vagy akár el is hunyhat. A balesetbiztosítás segít abban, hogy a baleset következtében felmerülő költségeket fedezni tudjuk.

Szemléltető példák a balesetekre

  1. Elcsúszol a jeges úton, és eltörik a karod.
  2. Leesik egy tárgy a polcról, és rád esik, ami miatt megsérülsz.
  3. Elvágod az ujjadat főzés közben.
  4. Biciklizés közben elesel, és megsérül a térded.

Ezek a példák mind olyan esetek, amikor véletlenül megsérülünk a mindennapokban, és ezeket a baleseteket fedezheti egy balesetbiztosítás.

Más események, amelyek balesetnek minősülhetnek

A balesetbiztosítási szerződésben további eseményeket is meghatározhatunk, amelyek balesetnek számítanak. Ilyenek lehetnek például:

  • Kullancscsípés miatt kialakuló agyvelő- vagy agyburokgyulladás.
  • Veszettség.
  • Tetanuszfertőzés.

Ezek a balesetek is fedezhetők lehetnek a balesetbiztosítási szerződésben, ha külön megjelöljük őket.

Összefoglalás

A balesetbiztosítás segít abban, hogy a váratlanul bekövetkező balesetek miatt felmerülő költségeket fedezni tudjuk. A balesetek olyan események, amikor hirtelen és véletlenül megsérülünk a mindennapok során. A balesetbiztosítási szerződésben további eseményeket is meghatározhatunk, amelyek balesetnek minősülnek, így még szélesebb körű védelmet biztosíthatunk magunknak.