Lehetőségek a családi balesetbiztosítás kiterjesztésére

A balesetbiztosítás nagyon fontos, hiszen segít abban, hogy a családunk védelme alatt álljon, ha baleset történik. Sokan azt kérdezik, hogy a saját biztosításukat később ki lehet-e terjeszteni a családjukra is. A válasz erre igen egyszerű: igen, lehetséges!

Hogyan működik a balesetbiztosítás kiterjesztése a családra?

A balesetbiztosítás kiterjesztése a családra a következőképpen történik:

  1. A biztosítási évfordulókor van lehetőség a biztosítottak számának módosítására. Ez azt jelenti, hogy minden évben, amikor a biztosításod megújul, lehetőséged van új személyeket hozzáadni a szerződésedhez.
  2. Ön maximum 5 családtagját vonhatja be a saját szerződésébe. Tehát, ha már van egy biztosításod, akkor legfeljebb 5 további családtagot vehetsz fel rá. Így a családod többi tagja is ugyanolyan védelemben részesül, mint te.

Szemléltető példák

Tegyük fel, hogy van egy balesetbiztosításod, és szeretnéd, hogy a feleséged és a gyerekeid is ugyanolyan biztosításban részesüljenek. A biztosítási évfordulókor, amikor a biztosításod megújul, egyszerűen hozzáadhatsz még 5 családtagot a szerződésedhez, így a családod minden tagja ugyanolyan védelemben részesül.

Egy másik példa: ha már rendelkezel egy balesetbiztosítással, és az új évre szeretnél hozzáadni egy új családtagot, például egy újszülöttet, akkor ezt is megteheted a biztosítási évfordulókor. Így a kisbabád is ugyanolyan biztosítási védelemben részesül, mint a többi családtagod.

Összefoglalás

A balesetbiztosítás kiterjesztése a családra egyszerű és rugalmas lehetőség a család minden tagjának védelmére. A biztosítási évfordulókor van lehetőség a szerződés módosítására, és legfeljebb 5 további családtagot vehetsz fel a saját szerződésedre. Ne feledd, hogy a balesetbiztosítás nagyon fontos, mivel segít abban, hogy a családod védelme alatt álljon, ha baleset történik. Ezért érdemes megfontolni a családi balesetbiztosítás kiterjesztését a saját szerződésedre.