Érvényes-e a balesetbiztosítás kizárólag Magyarországon?

A válasz egyszerű: nem. A balesetbiztosítás nemcsak Magyarországon érvényes, hanem az Európai Unió valamennyi országában, sőt, bizonyos esetekben világszerte is védelmet nyújt. Ahhoz, hogy könnyebben megértsük ezt, nézzünk néhány példát.

Példa 1: Az Európai Unióban nyaraló magyar család

Tegyük fel, hogy egy magyar család nyaralni megy Horvátországba. Mivel Horvátország az Európai Unió tagja, a család balesetbiztosítása érvényes lesz ott is, nem csak Magyarországon. Ha a nyaralás során baleset éri őket, a biztosítás fedezni fogja a keletkezett költségeket.

Példa 2: Egy magyar diák tanulmányi kiránduláson Amerikában

Egy magyar diák megy egy tanulmányi kirándulásra az Egyesült Államokba. A diák balesetbiztosítása tartalmazza a "bármely okú halál és balesetből eredő rokkantság" modult, ami az egész világ területén érvényes. Tehát, ha a diák balesetet szenved az Egyesült Államokban, a biztosítása fedezni fogja a keletkezett költségeket.

Összefoglalás

A balesetbiztosítás nem korlátozódik kizárólag Magyarországra. Az Európai Unió területén biztosít egészségbiztosítási védelmet, míg a "bármely okú halál és balesetből eredő rokkantság" modulok világszerte érvényesek. Ezért fontos, hogy tisztában legyünk a biztosításunk hatályaival és korlátaival, hogy megfelelő védelemben részesüljünk, akárhol is tartózkodjunk.