A biztosításom érvényes a COVID-19-ből eredő halálesetre?

Ebben a cikkben arról fogunk beszélni, hogy a balesetbiztosítás érvényes-e a COVID-19-ből eredő halálesetre. Ezt úgy fogjuk bemutatni, hogy mindenki számára könnyen érthető legyen.

Szabályok és feltételek

Az alábbiakban felsorolt feltételek alapján a biztosító eltekint a fertőző betegség és járvány kizárások alkalmazásától, illetve 30 napra csökkenti a 6 hónapos várakozási időt a SARS-CoV-2 koronavírus által okozott COVID-19 betegséggel összefüggő, bármely okú halál védelem esetében.

  1. Amennyiben a biztosítottra vonatkozó, a biztosítási kötvényen szereplő, bármely okú halálra vonatkozó biztosítási összeg nem haladja meg a 2 millió forintot és a biztosított ajánlaton szereplő belépési életkora nem haladja meg a 60 évet.
  2. A biztosítási szerződésre vonatkozó ajánlat aláírási dátuma 2016. március 17. és 2018. március 31. közötti.

Ebben az esetben a biztosító eltekint a fertőző vagy fertőzéssel keletkezett betegségre vonatkozó szabályzati kizárástól, és a szabályzati 6 hónapos várakozási időtől eltérően 30 napos várakozási idő áll fenn.

Ha a biztosítási szerződésre vonatkozó ajánlat aláírási dátum 2018. április 1-től kezdődő, a biztosító eltekint az országos és világjárványra vonatkozó szabályzati kizárástól, és a szabályzati 6 hónapos várakozási időtől eltérően 30 napos várakozási idő áll fenn.

Szemléltető példa

Képzeld el, hogy Péter egy 40 éves férfi, aki 2017-ben kötött balesetbiztosítást. A biztosítása 2 millió forintot fedez bármely okú halál esetén. Péter esetében a biztosító eltekint a fertőző betegségre vonatkozó kizárástól, és a szabályzati 6 hónapos várakozási idő helyett csak 30 napos várakozási idő áll fenn. Tehát ha Péter a COVID-19 miatt hal meg, a biztosítása érvényes, és a hozzátartozói jogosultak a biztosítási összegre.

Összefoglalás

Összefoglalva, a balesetbiztosítás érvényes lehet a COVID-19-ből eredő halálesetre, ha a fent említett feltételek teljesülnek. Fontos, hogy mindenki tájékozódjon a saját biztosításának feltételeiről, és szükség esetén konzultáljon egy biztosítási tanácsadóval, aki segít eligazodni a részletekben.