A balesetbiztosítás és a lehetséges szerződők

A balesetbiztosítás egy olyan szerződés, amit az emberek azért kötnek, hogy ha egy váratlan baleset történik velük, a biztosító segítséget nyújtson. Ez a támogatás lehet anyagi vagy szolgáltatások formájában, amelyek segíthetnek a baleset utáni időszakban.

Kik köthetnek balesetbiztosítást?

A balesetbiztosítást általában meghatározott életkorú emberek köthetik, amit a biztosító társaság határoz meg. Ez az életkor lehet eltérő a különböző biztosítók esetében, de általában egy minimum és maximum kor között van. Például, a biztosítást kötheti egy 18 éves fiatal felnőtt, de egy 80 éves idős ember már nem biztos, hogy megteheti.

Családtagokra is köthető balesetbiztosítás

A balesetbiztosítást nem csak magunkra, hanem a családtagjainkra is megköthetjük. Ebben az esetben a szerződő az a személy, aki a biztosítást megkötötte és a díjakat fizeti. A biztosítást élvező (biztosított) és a társbiztosított azok a családtagok, akiket a balesetbiztosítás védelmez.

Kedvezményezettek és a szolgáltatási összeg

Ha a biztosított vagy a társbiztosított elhalálozik a baleset következtében, a biztosító által fizetett összeget a kedvezményezettek kapják. A kedvezményezettek személyét a szerződő többször is megváltoztathatja a biztosítás időtartama alatt. Azonban ha egy visszavonhatatlan kedvezményezettet jelölünk meg, az ő személyét már nem módosíthatjuk anélkül, hogy ő hozzájárulást ne adna ehhez.

Végstádiumú betegség esetén

Ha a biztosított vagy a társbiztosított végstádiumú betegségben szenved, a balesetbiztosítás előrehozott szolgáltatást nyújt. Ebben az esetben a jogosult a beteg biztosított vagy társbiztosított lesz, aki az előrehozott szolgáltatás keretében kap támogatást.

Összefoglalás

  • A balesetbiztosítást meghatározott életkorú emberek köthetik.
  • Lehetőség van családtagokra is kötni a biztosítást.
  • A biztosítás fennállása alatt akár többször is módosítható a kedvezményezettek személye.
  • Végstádiumú betegség esetén előrehozott szolgáltatás jár a beteg részére.

A balesetbiztosítás fontos védelem a váratlan eseményekre, ezért érdemes alaposan megfontolni, hogy milyen feltételek mellett kötünk ilyen szerződést, és milyen családtagokat vonunk be a biztosításba.