Balesetbiztosítás: Mire nem fizet a biztosító?

A balesetbiztosítás egy olyan szerződés, amely segít, ha baleset történik veled, és ebben a helyzetben a biztosító fizet neked vagy a családodnak egy összeget. De nem minden esetben fizet a biztosító. Most elmagyarázom, milyen helyzetekben nem számíthatsz a biztosító támogatására.

Szándékos vagy gondatlan cselekedetek

Ha a balesetet te okozod szándékosan vagy gondatlanul, a biztosító nem fog fizetni. Például, ha te magad okozol egy balesetet, mert direkt nekimegyél valaminek, vagy nem figyelsz oda, és emiatt történik meg a baleset, akkor a biztosító nem fog segíteni.

Ittasság vagy kábítószer fogyasztása

Ha a baleset akkor történik, amikor te ittas vagy vagy kábítószert fogyasztottál, akkor a biztosító nem fogja a kárt megtéríteni. Gondolj arra, hogy ha egy autóval vezetsz, és közben alkoholt ittál vagy kábítószert használtál, és emiatt történik meg a baleset, akkor a biztosító nem fog segíteni.

Jogosítvány nélküli vezetés

Ha a balesetet úgy okozod, hogy nincs jogosítványod, akkor a biztosító nem fog fizetni. Ha például autót vezetsz, és nincs jogosítványod, és közben történik meg a baleset, akkor a biztosító nem fog segíteni.

Összefoglalás

Fontos, hogy tisztában legyél azzal, milyen helyzetekben nem fizet a balesetbiztosítás, és figyelj oda ezekre a dolgokra, hogy elkerüld a problémákat. Ha te is szeretnél ilyen biztosítást kötni, akkor érdemes alaposan elolvasni a szerződést, és érdeklődni a részletekről, hogy pontosan tudd, mire számíthatsz.